• Garantat Cel mai mic pret
  • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
  • 14 zile Retur / schimb
  • Brand - +
    Pret - +
    lei  –  lei
    • 16lei
    • 40lei
    Transport gratuit - +

    Ulei de cocos

    Numit si superalimentul secolului XXI, uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri atat in industria alimentara cat si in industria cosmetica, iar beneficiile sale pentru sanatate nu le poate nega nimeni.
    Uleiul de cocos este un ulei obtinut din continutul nucilor de cocos ajunse la maturitate, nealergenic, deosebit de nutritiv, prezent in toate dietele, precum si in studiile care fac referire la preventia cancerului, sanatatea inimii, scaderea in greutate.

    De ce este atat de sanatos acest ulei de cocos?

    Este atat de sanatos datorita proprietatilor nutritive (vitamina-E, vitamina-K si minerale) pe care le detine, fiind lent in oxidare, stabil termic, rezistent la rancezire, si cu o durata de valabilitate mare.
    De asemenea, este singurul ulei vegetal bogat in acizi grasi saturati care pot aduce intr-o proportie foarte mare reactii pozitive, benefice sanatatii. Proprietatile uleiului de cocos se datoreaza in principal acizilor capric, caprilic si lauric.
    Acesti acizi grasi se asimileaza cu o viteza foarte mare in organism, transformandu-se mai apoi in energie, fiind astfel recomandat persoanelor care fac sport, precum si celor care doresc sa slabeasca.
    Trebuie sa stiti si faptul ca acidul lauric este acidul pe care il regasim in laptele matern si tot el este cel care ne protejeaza impotriva bacteriilor si virusurilor.
    Aproape 90% din acizii grasi care se regasesc in acest ulei sunt saturati, fiind astfel unul dintre cele mai bogate surse de grasimi saturate, ce contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale.
    Uleiul de cocos ajuta la stimularea sistemului imunitar prin intermediul vitaminelor A,C,E, antioxidantilor naturali, vitaminei K, Fierului si Calciului, scade colesterolul, regleaza digestia si metabolismul,si ne ajuta sa avem o piele si parul sanatoase atunci cand il folosim ca ingredient cosmetic. Un ulei de cocos bun, ne ajuta chiar sa ne protejam si de razele ultraviolete, inaintea expunerii la soare.

    Beneficii pentru sanatate - ulei de cocos

    1. Ajutor digestiv - datorita concentratiei sale de grasimi benefice, uleiul de cocos este foarte bun si pentru digestive. Ajuta la combaterea infecțiilor si iritațiilor datorita proprietățile sale antimicrobiene.
    2. Peste 50% din grăsimea din uleiul de cocos este acidul lauric, asta inseamna ca este o sursa importanta de grăsimi sănătoase. Acidul lauric fiind cea mai bogata sursa dupa laptele matern.
    3. Toate aceste proprietati fac ca uleiul de cocos sa fie grozav si pentru piele, acesta hidrateaza si hrăneste pielea. Multe persoane utilizeaza ulei de cocos ca si hidratant natural, datorita proprietatilor antioxidante, pe care le are si care ajuta la stoparea ridurilor si a iritarii pielii.
    4. Ulei de nuca de cocos pentru păr – acest ulei de cocos hranitor este folosit de secole, iar compozitia sa unica de grasimi il face benefic pentru toate tipurile de par.
    5. Suportul hormonal – un alt beneficiu al acestui ulei este faptul ca sustine productia hormonala naturala a organismului, datorita grasimilor specific pe care le contine. Nu trebuie sa uitam faptul ca obținerea gresita a unor tipuri de de grăsimi poate crea dezastru asupra hormonilor.
    6. Suportul imunitar - MCT-urile (inclusiv acidul caprilic, acidul lauric si acidul capric) detin proprietăți antivirale, antibacteriene si antifungice, care îl fac benefic pentru suportul imunitar.

    Alte beneficii ale uleiului de cocosulei de cocos

    • o lingurita de ulei de cocos ajuta la curatarea si reminalizarea dintilor
    • s-a dovedit utilitatea acestui ulei de cocos pentru pentru adaugarea calciului si a magneziului in organism
    • poate sustine glanda tiroidala sanatoasa atunci cand este consumat in alimente
    • poate ajuta la scaderea si eliminarea celulitei atunci cand este folosit in mod regulat pe piele
    • este o sursa imediata, directa si eficienta de energie in alimentatie, si nu este stocata ca grasime
    • uleiul de cocos creste cantitatea de hormone atunci cand este folosit in mod regulat
    • utilizat locat poate usura durerea provocata de catre hemoroizi
    • studiile au dovedit faptul ca grasimile saturate din acest ulei de cocos pot evita boala Alzheimer sau eliepsia
    • poate ajuta epiderma sa se vindece sau sa se calmeze mai usor in urma unor leziuni suferite, datorita grasimilor sale benefice 

    Uleiul de cocos – remediu natural

    • il puteti folosi pentru vindecarea rapida a arsurilor solare
    • il puteti folosi pentru recuerarea rapida a sanatatii dupa gripa si raceala
    • il puteti folosi in combinatie cu o picatura de ulei de oregano pentru imbunatatirea sanatatii gingiilor
    • il puteti folosi pentru eliminarea diverselor infectii ale corpului, datorita proprietatilor antimicrobiene si antibacteriene pe care le are
    • il puteti folosi local pentru a reduce aspectul venei varicoase
    • il puteti folosi pentru a reduce artrita, datorita proprietatilor antiinflamatorii
    • il puteti folosi in mod regulat pentru vindecarea acneei
    • consumat zilnic va poate ajuta sa eliminate simptomele alergice
    • folosit intr-o cana de ceai fierbinte, va poate ajuta sa scapati de durerile in gat

    Ulei de cocos – folosit pentru copii si sarcina

    • vindeca mancarimea de varicela sau iedera otravitoare
    • este aplicat de catre mamici in urechiile copiilor pentru vindecarea rapida a diverselor infectii
    • pentru a creste nivelul de lapte si nutrient, mamicile care inca alapteaza pot lua cateva lingurite de ulei de cocos pe zi impreuna cu vitamina D
    • se utilizeaza direct pe piele pentru a evita vergeturile din timpul sarcinii