Ulei de cocos: ce este si care sunt beneficiile pentru par si piele?

18-03-2021
de catre Dr. Sam
Ulei de cocos: ce este si care sunt beneficiile pentru par si piele?

Ce este uleiul de cocos?

Uleiul de nucă de cocos este cu siguranță cel mai versatil produs, cu multe utilizări despre care mulți oameni nici măcar nu știu. Prețul este, de asemenea, unul este rezonabil. Uleiul de cocos are forma solidă si culoare albă cremoasă, dar după expunerea la căldură devine lichid. Are aproximativ aceeași cantitate de calorii ca uleiul de măsline.

Cate tipuri de ulei de cocos exista?

Cele două tipuri de ulei de cocos disponibile pe piață sunt virgin și rafinat. Diferența dintre ele este modul în care uleiul este extras și procesat ulterior. În timp ce uleiul de cocos virgin este obținut din pulpa proaspătă de cocos si nu este procesat chimic, procesul de extractie a uleiului de cocos rafinat diferă ușor. Se obține în principal din pasta uscată și este supus unui tratament chimic. De aceea, aroma de nucă de cocos nu este atat de puternica. Cu toate acestea, în principiu, nu există aproape nicio diferență între termenii virgin, ulei de cocos extra virgin sau ulei de cocos BIO. Toate garantează cea mai bună calitate, este doar o chestiune de nume.

Pentru ce este bun uleiul de cocos? Efecte și utilizări

Uleiul de cocos are multe efecte benefice. Conține acizi grași sănătoși care susțin arderea grăsimilor și au efect antifungic. Uleiul de cocos pentru micoză este un remediu natural care elimină mâncărimea și arsurile neplăcute. De asemenea, are un efect antiviral care susține sistemul imunitar. Daca doriti sa-l utilizati zi cu zi, este potrivit pentru păr, dinți, corp. Poate fi folosit pentru gătit, dar și ca lubrifiant. S-ar putea să fii surprins, dar uleiul de cocos poate fi folosit si pentru a pierde în greutate, fara pastile si produse de slabit.

cocos

  Alte beneficii ale uleiului de cocos:
1 acționează împotriva ciupercilor, bacteriilor și virușilor
2 susține sistemul imunitar
3 lubrifiază, calmează, hrănește și întinerește pielea
4 favorizează digestia și un metabolism sănătos
5 este o sursă rapidă de energie
6 luptă împotriva colesterolului rău, utilizarea acestuia previne bolile cardiovasculare
7 curăță întregul organism
8 împreună cu fibrele asigură peristaltismul intestinal și digestia sănătoasă
9 normalizează nivelul zahărului din sânge
10 ușor de depozitat și ecologic
11 acționează ca o prevenire împotriva senilității, împotriva bolii Alzheimer

Ulei de cocos pentru par

Datorită proprietăților sale, uleiul de nucă de cocos a devenit o parte esențială a rutinei de frumusețe a femeilor din întreaga lume. Deoarece acest ulei este bogat în acid lauric și pătrunde cu ușurință la radacina părului, este utilizat in cosmetice si ca balsam. Uleiul de cocos pentru păr ajută, de asemenea, la menținerea fermității părului și îi conferă o strălucire frumoasă. Este un mod natural de a obține o creștere mai rapidă și un volum mai mare al părului.

Acizii grași esențiali si vitaminele, pe care le gasim în uleiul de cocos, în mod natural, hrănesc scalpul (pielea capului) și foliculii de păr si totodata contribuie la eliminarea excesului de sebum. De asemenea, este excelent pentru tratarea părului deteriorat sau uscat. Regula generală pentru un efect optim, este sa alegeti un uleiul de cocos virgin. 

Cum se utilizezi uleiul de cocos pentru părul tau? Aplicarea uleiului de cocos pe păr înainte de o baie in mare sau in piscină este un mod natural de a-l proteja de clor și apa sărată. Aplicați ulei pe păr și pieptănați-l pentru a se răspândi uniform pe toată lungimea sa.

Ulei de cocos pentru dinti

Uleiul de cocos poate fi o armă puternică împotriva bacteriilor, inclusiv a celor din gură, care provoacă placa dentară, carii dentare și boala gingiilor. Clătirea cavității bucale cu ulei de nucă de cocos are efecte antiinflamatorii, elimină respirația neplăcută și protejeaza dinții sensibili. Este excelent pentru albirea naturală a dinților. Uleiul de cocos virgin este mai popular deoarece are un gust mai plăcut.

Ulei de cocos pentru fata

Utilizarea uleiului de cocos pe piele nu este nimic nou. La fel ca alte uleiuri pentru piele, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru combaterea ridurilor și a îmbătrânirii pielii, datorită conținutului de antioxidanți. Va ajuta la încetinirea apariției ridurilor și a procesului de îmbătrânire. Uleiul de cocos pentru acnee este o metodă naturală de tratare a acneei. Acidul lauric, care se regaseste in compozitia sa, ajută la prevenirea multiplicării bacteriilor care produc acneea. În plus, hidratează pielea, ceea ce ajută și la reducerea cicatricilor acneice. Va recomandam sa utilizati întotdeauna ulei de cocos virgin netratat chimic precum - Ulei de cocos presat la rece, Ecologic, 460g/500ml, Niavis

Ulei de cocos pentru corp

Pe lângă posibilitățile menționate de utilizare a uleiului de cocos, acesta poate fi utilizat și pentru îngrijirea corpului, similar cu alte uleiuri corporale. Este de ajutor pentru arsuri, pentru hidratarea și catifelarea pielii de pe față, acnee sau chiar riduri.

nuca-de-cocos

Ulei de cocos pentru arsuri

Uleiul de cocos are proprietăți care îl fac eficient în tratamentul arsurilor. Acest lucru se datorează în principal vitaminei E găsită în uleiul de cocos. Aplicarea acestui produs pe rană poate preveni uscarea, oferind în același timp un confort liniștitor. Una dintre modalități naturale prin care puteti trata arsurile este uleiul de cocos. Datorită proprietăților sale, uleiul de cocos este recomandat și pentru plajă.

Uleiul de cocos ca lubrifiant

Uleiul de cocos este din ce în ce mai utilizat ca lubrifiant datorită proprietăților sale. Pe lângă faptul că este foarte hidratant, are și proprietăți antimicrobiene și antifungice, care ajută la menținerea igienei naturale intime. Cu toate acestea, înainte de prima utilizare, asigurați-vă că nu sunteți alergic la uleiul de cocos. 

Ulei de cocos pentru gătit

Uleiul de cocos este, de asemenea, foarte bun pentru gătit și coacere. Temperatura la care uleiul începe să ardă, este de aproximativ 177 ° C pentru uleiul de cocos virgin. Este potrivit pentru coacere și prăjire. Temperatura pentru coacere a uleiului de cocos rafinat este de 232 ° C, ceea ce îl face o alegere mai bună pentru prăjire sau gătit la temperaturi mai ridicate. Uleiul de cocos, în special uleiul de cocos virgin, conține antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii. Este o alternativă excelentă la unt. La gătit, este important să rețineți că uleiul de cocos se solidifică atunci când este adăugat pentru ingrediente reci, cum ar fi laptele sau ouăle. Atunci când gătiți cu ulei de nucă de cocos, este bine să vă asigurați că toate ingredientele din rețetă sunt la temperatura camerei.

Ulei de cocos Niavis

Produsele Niavis nu conțin conservanți, coloranți sau parfumuri și sunt potrivite și pentru pielea sensibilă. Pe site-ul SAM Distribution, veți găsi spray de ulei de nucă de cocos, uleiuri pentru piele și uleiuri pentru gatit.

Există multe modalități de a folosi uleiul de cocos. Uleiul de cocos, la fel ca toate uleiurile naturale, este potrivit in fiecare casa. Cu siguranta acest produs îți va plăcea!

Recenzii

Nici o postare găsită

Postare noua